Meleg, Melegebb, Legmelegebb

2018. május 12. 15:43 - Városi Madár

"A hőmérséklet emelkedésével szintén nő a kiszáradás kockázata. Fokozott odafigyelést igényel, hogy szervezetünk megfelelően hidratált legyen." /kertvarosipatika.hu/ Nincs ez másképp madarainkkal sem.
img_3451.jpg
Nekik is szükségük van rá, hogy naponta többször is ihassanak és fürdeni is szeretnének. Az egyre szárazabb napokban és hetekben, egyre nehezebb folyadékhoz jutniuk. "Az emberkövető madárfajok többsége még akkor csatlakozott hozzánk, amikor eleink még hagyományos, alapvetően háztáji állattartó gazdálkodást folytattak. A jószágok takarmánya és gyakran ürüléke is, valamint az általuk vonzott rovarok egész évben táplálékot, a baromfiudvarok talaja porfürdőt, itatójuk pedig ivó- és fürdőhelyet biztosított számukra." /mme.hu/ Ahogy eltűnnek a háztáji állatok, velük együtt szűnik meg az itatójuk által biztosított víz lelőhely.
img_5383.jpgimg_5395.jpgHa szeretnénk továbbra is gyönyörködni hangjukban, akkor biztosítsunk számukra itatót. Szinte bármi alkalmas erre. Akár egy nagyobb virágalátét is megfelel. 

#itatomamadarakat
img_3277.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimadar.blog.hu/api/trackback/id/tr5513913640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása