Madárlábat találtak egy 100 millió éves borostyánkőben

2019. február 02. 14:51 - Városi Madár

Apró madárlábat azonosítottak a kutatók egy nagyjából 100 millió éves mianmari borostyánkőben. A Scientific Reports című tudományos folyóiratban publikált tanulmányuk szerint a kínai, amerikai és kanadai szakemberek a borostyánkő-fosszíliákban gazdag, észak-mianmari Hukawng-völgyben találták a leletet. 
dymbrfuuuaakdg6.jpg
"A madárláb kevesebb mint 7 milliméter hosszú és remek állapotban maradt fenn" - mondta Paj Ming, a Kínai Tudományos Akadémia Állattani Intézetének munkatársa, a tanulmány társszerzője. Hozzátette: "a leleten végzett CT-vizsgálat révén a kutatók elkészítették a testrész nagy felbontású háromdimenziós modelljét".
A modellen megfigyelt törések alapján a szakemberek arra következtetnek, hogy a madár lába már a gyantába kerülés előtt eltört.

forrás: hvg.hu

komment
Címkék: lelet hír madár

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimadar.blog.hu/api/trackback/id/tr5614603942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása