Részegen randalíroztak a madarak

2018. október 06. 15:11 - Városi Madár

Egy minnesotai kisvárosba korábban érkezett a fagy mint szokott. Ezért a gyümölcsök is hamarabb indultak rothadásnak/erjedésnek, de a madaraknak erről nem szólt senki. Az állatok berúgtak a bogyóktól és elveszítették koordinációs képességeiket, ablakoknak és autóknak repültek. 
Az állatvilágban nem gyakori, hogy egy-egy faj saját önszántából nyúljon olyan tudatmódosító szerekhez, mint amilyen az alkohol is – ezzel igencsak egyedül vagyunk az élőlények között, hiszen csak néhány olyan állatról tudunk, amelyek készakarva szeretik tompítani az érzékeiket. Ez nem is csoda, számukra a túlélés a tét, amihez kell a tiszta fej és a gyors reakcióidő, az alkohol pedig mindkettőt erősen visszafogja.
Arról nem szól a kisváros, Gilbert rendőreinek jelentése, hogy pontosan milyen madarakról van szó, de valószínűsíthető, hogy csonttollúak (Bombycilla garrulus) estek az alkohol csapdájába, mert velük történt már hasonló korábban is – számolt be róla a Popular Science.
bohemian-waxwing-2138876_1920.jpgforrás:24.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimadar.blog.hu/api/trackback/id/tr7214285405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása