Őskori madár ölte és ette meg a neandervölgyi gyereket

2018. október 20. 15:24 - Városi Madár

Évekkel ezelőtt egy lengyelországi ásatás során egy rakás csontra bukkantak, ami első ránézésre állati csontnak tűnt. Különösebben nem volt érdekesnek a felfedezés, egészen addig, amíg el nem kezdték a csontmaradványokat egyesével átvizsgálni. Arra a meglepő eredményre jutottak, hogy a csontok nagy része valóban egy állaté, méghozzá egy gigantikus méretű madáré, de némi embercsont is keveredett közéjük. Eleinte nem értették a kutatók, hogy ez hogyan történhetett meg, de aztán folytatták tovább a munkát, és megvilágosodtak.
17320192_s.jpg
Az emberi ujj- és kézcsontok egy 5 és 7 év közötti neandervölgyi gyerek csontjai voltak, aki nagyjából 115 ezer évvel ezelőtt élt. Ahogy alaposabban megvizsgálták ezeket, rájöttek, a gyerek csontjai áthaladtak a madár emésztőrendszerén, amiből arra a következtetésre jutottak, hogy a szárnyas ragadozó elragadta a gyereket, megölte, majd részben elfogyasztotta. És nem is sokkal később a madár is elpusztult. Így került a gyerek néhány csontja a madár csontjai közé. A vizsgálódás egyelőre itt tart.

forrás: nuus.hu

komment
Címkék: hír madár

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimadar.blog.hu/api/trackback/id/tr2614312349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.22. 09:52:21

Ez szép, de ami a képen van, az nem madár, hanem egy őshüllő...
süti beállítások módosítása