#összefogás

2019. szeptember 28. 19:00 - Városi Madár

„Ősszel újra folytatódik az a nemzetközi kampány, amely hét költöző madár vándorútját követi nyomon. A tavasszal kezdődött akcióban közel egy tucat ország vett részt és vesz részt továbbra is a következő hónapokban. A kampány a Nemzetközi Madárvédelmi Tanács (BirdLife International) kezdeményezésével indult, és a vonuló madarakra leselkedő emberi eredetű veszélyeztető tényezőkre hívja fel a figyelmet. Nem elég, hogy a kedvelt és védelmet élvező madárfajokat sem kíméli az élőhelyek eltűnése és a klímaváltozás, állománycsökkenésükhöz még a lelövés, csapdázás vagy megmérgezés is hozzájárul” – olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján.
bird-2695678_1920.jpgMagyarországon az év tizenkét hónapjában beszélhetünk madárvonulásról, amelynek nyomon követésében a gyűrűzés segít. A gyűrűzőközpontok általában nemzeti parkok, amelyek távolabbról is tudják segíteni a bajba jutott madarakat.
stork-3678282_1920.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimadar.blog.hu/api/trackback/id/tr5115180928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása