Madáretetés

2018. szeptember 13. 13:30 - Városi Madár

A vörösbegyek már tudják!

Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra. Az már kevésbé közismert, hogy a tőlünk északabbra fekvő, mostohább téli klímájú területek madarai számára sok esetben Magyarország jelenti a telőterületet.
Az etetési időszak az első fagyok beköszöntétől / általában November eleje / azok tartós megszűnéséig / akár Április közepe / tart. Az sem okoz gondot, ha az etetést - különösen ha új helyen szeretnénk elindítani - már az ősz beköszöntével, szeptemberben elkezdjük. Az etető szinte bármiből elkészíthető. A leggyakoribb talán a pét palackos vagy ivóleves dobozból készült, esetleg vásárolunk egyet. Különböző internetes oldalak lépésről-lépésre bemutatják a folyamatot ami a "hogy lesz ebből bármi is..."-től egészen a "na végre elkészültem!"-ig elvezet.
Az alkalmazható eleségek 3 nagy csoportba sorolhatók, melyeket együtt érdemes alkalmazni:

  • Olajos magvak
  • Állati zsiradék
  • Gyümölcsök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimadar.blog.hu/api/trackback/id/tr2114238307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása