nickname: szárnyas patkány

2017. január 12. 05:01 - Városi Madár

Városaink és a közösségi média egyik leggyakoribb szárnyasa a parlagi galamb. Rengeteg jelzővel lehetne illetni eme, magukat cseppet sem csekély létszámban képviseltető városlakókat, de ami a legközismertebb lett az a „szárnyas patkány”. Madarunknak /kinek őse nem más volt mint a szirti galamb/ szinte minden féle mag a kedvére való, ám városainkban fő tápláléka a kommunális hulladék. Talán innen származik a neki szánt nickname a szárnyas patkány.

Legtöbben az általuk hordozott betegségektől félnek, vagy a ruházaton hagyott folyós felségjelzéstől. De rövid ám alapos kutatásom során azt tapasztaltam, hogy a közösségi médiában mégsem kártevőkként szerepeltetjük őket. Íme néhány azok közül a hashtag-ekből amiket egy-egy feltöltött képnél használunk mi magyarok: #tubi #etetés #varázslat #néhanézzfelis #repülés

Bár tojásaikat csak kettesével rakják és számos módszerrel próbálják szaporulatukat visszafogni, de amit nem tudnak mennyiségben garantálni egy-egy költés során azt a fészekaljak gyakoriságában pótolják. Ami talán a társadalom egy részét még elfogadóbbá teszi velük szemben az a nagyszüleink sportja, a reptetés. Illetve azt se szabad elfelednünk, hogy Augusztusban a londoni postagalamb versenyen egy magyar madár érte el a második helyezést. Aki érez magában elég ambíciót ennek a sportágnak a kipróbálásához annak számos lehetőséget nyújt a Facebook ahol még válogathat is a különböző postagalambok adás/vétel-ével foglalkozó oldalak közül. Ugyan a jófogás.hu-n már 350.- Forintért hozzá lehet jutni a következő bajnok jelölt madárhoz, inkább szánjuk rá a pénzt és időt, hogy megtaláljuk a saját és eredményes versenyzőnket.

A madárbarátok parkokban, sétányokon szívesen etetik őket ám ezzel is vigyázni kell ugyanis a csak "közteres"-ként ismert személyek ezért pénzbírságot szabhatnak ki. Így lett hát az egykori háborús hősökből szárnyas patkány.

Folytatjuk...

Szólj hozzá!
Címkék: madár galamb

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimadar.blog.hu/api/trackback/id/tr7212119667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása