Fiú, vagy Lány a széncinege?

2018. november 07. 17:48 - Városi Madár

A széncinegék a madáretetők leggyakoribb vendégei közé tartoznak, mindemellett jól alkalmazkodtak az ember közelségéhez. Ezért gyakran találkozhatunk velük parkokban vagy az udvarunkon. Könnyedén azonosítható madárfaj. Fekete a feje, tarkója és torka, az orcája fehér. Felső teste eleven zöld, hasánál pedig sárga.

Nem minden madárfajnál lehet egyértelműen megkülönböztetni a két ivart, de a széncinege esetében igen. A fiút hímnek, a lányt tojónak hívjuk. A hímek színárnyalatai erősebbek és a hason futó sötét sáv erőteljesebb és a két láb között kiszélesedik. 

/hím széncinege/

A nőstények tollazata halványabb színű és a hasukon futó sáv vékony, esetleg határozatlan, de nem szélesedik ki a lábaik között.

/tojó széncinege/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimadar.blog.hu/api/trackback/id/tr4614358703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása