Méregkereső kutyákkal védik a madarakat

2018. december 06. 19:02 - Városi Madár

Méregkereső kutyák további képzéséről írt alá megállapodást az agrártárca, a rendőrség és a madárvédők képviselője. A három szervezet ezzel igyekszik visszaszorítani a védett és fokozottan védett madarakat veszélyeztető mérgezéseket.
dog-661169_1920.jpg
"A 20. század elején még bevett szokás volt a madarak szervezett és szisztematikus pusztítása, de később a természetvédelem erőteljesebb megindulásával ez a folyamat lassan leállt. Az ezredfordulón viszont újraindult."
2012-ben indult el az Európai Unió által is támogatott Helicon Life+ program, amelynek a keretében sikerült megkezdeni az első méregkereső kutya kiképzését. A projekt akkor még újdonság volt, és előtte nem sikerült bíróság elé vinni, sőt sokszor még felderíteni sem a hasonló ügyeket.
A sikeres projektet tavaly PannonEagle LIFE néven folytatták, és tovább bővült a résztvevők köre a környező országokkal.
A programnak hála 450 madármérgezéses eset vált ismerté, amelynek nagy része védett fajokat érintett.

forrás: index.hu

komment
Címkék: kutya hír madár

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimadar.blog.hu/api/trackback/id/tr5514446314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása