Madáretető

2017. január 20. 16:54 - Városi Madár

f77e6894e2a9bcc834282ce955815cb0.jpg_644x854

 

Ha azért kezdted olvasni ezt a postot mert azt hitted Dolák-Saly Róbert könyvéről fog szólni, sajnos nem.

Viszont elég masszívan tartja magát a jócskán fagypont alatti hőmérséklet. Ezért fiúk és lányok, anyukák és nagypapák, madárkedvelők és macskások itt az idő, hogy mindenki elhelyezzen egy madáretetőt. Ezzel is segítve szárnyas barátain túlélését ebben a hideg időszakban. Illetve remek lehetőség a megfigyelésükre is. 

Az etető szinte bármiből elkészíthető. A leggyakoribb talán a pet palackos vagy ivóleves dobozból készült, esetleg vásárolunk egyet. Különböző internetes oldalak lépésről-lépésre bemutatják a folyamatot ami a "hogy lesz ebből bármi is..."-től egészen a "na végre elkészültem!"-ig elvezet. A legelvetemültebbek nem csak a funkcionális szerepre de még az esztétikai dizájnra is adnak. 

Amikor már elégedettek vagyunk munkák gyümölcsével egy dolgok marad csak, hogy hadrendbe állítsuk. 

Mi is az amivel etethetünk? 

Olajos magvak: ha nem külön ezt a célt szolgáló magkeveréket vesszük meg, akkor amire szükségünk lehet: nem sós, nem pirított fekete napraforgó, muhar, köles, esetleg egy kevés dió, földimogyoró. 

Állati zsiradék:  itt a mindenhol megtalálható cinkegolyó talán a legismertebb, de megfelel helyette a nem sós szalonna vagy a faggyú. 

Ami talán a legegyszerűbb: szúrjunk fel almákat a fára, bokorra.  

Soha NE etess kenyérrel! 

Az etetőt lehetőség szerint, 2-3 naponta takarítsuk ki. Illetve amivel még ki lehet egészíteni: itató, porfürdő, akár egy pár odút is kihelyezhetünk a környékre. 

Hidd el köszönik a segítséget, neked meg jó megfigyelést kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosimadar.blog.hu/api/trackback/id/tr7212140999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása